The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. Här kommer du kunna följa mig i min vardag med mina hundar.Jag föder upp Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och så småningom blir det även uppfödning av Yorkshireterrier. Här kan man läsa vad jag gör med min häst som är en P.R.E. och mina hundar. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

söndag 15 augusti 2010
Nu har hela veckan avklarats. Födelsedagsmiddagen var utsökt.
Åkte till Danmark på fredagen . Boxarna var ok för hingstarna och de hade bra uteridbanor och 1 ridhus. Vårt B&B var bedrövligt. Åk inte till Ester Nielsen i Ringsted. Man bor i en källare, mitt sovrum hade varken fönster eller ventilation. BLÄÄ! Det luktade unken källare.
Tävlingen började med exteriörbedömning. Albatros fick , som vanligt, högst poäng av alla vuxna hingstar och delat högst gångartspoäng av alla äldre hingstar, det är alltså från 4 år och uppåt.
Ridprovet gick bra utan missar. Men fick inte jättebra poäng där, De hade lagt ordningen så att de äldre hingstarna gick först och de har naturligtvis en annan form och mer vana så . men jag var nöjd med min insats.
Albatros vann sin klass, hingstar 5-6 år.
Tyvärr fick han ingen Championtitel denna gången, Det räcker inte med bäst poäng och mest rastypisk. Domarens personliga tycke och smak är det som avgör, när hingstarna sen står bredvid varandra för att tävla om Championtiteln.
Men med facit i handen så var han åter igen den mest rastypiska hingsten. Och det är ju viktigare kanske när man ska avla, eller vad säger ni?
I och med denna placering så kommer han bli inbjuden till SICAB, det blev han förra året också, som är Spaniens största och mest presigefyllda årliga avslutningsutställning, som avgörs i Sevilla. Jag har varit där ett flertal gånger och tittat och lärt mig massor. Jag ska dit iår igen, men det blir utan Albatros denna gång.
På 5 utställningar ( det finns bara 1 tävling om året i sverige och 1 i DK) har Albatros erövrat

GULD alla 5 gånger
3 st Championtitlar
och han är bara 6 år, så han har framtiden för sig.
Vi började resan hem kl. 19.30 och skulle varit hemma kl. 21.30, men i Malmö var det värsta regnovädret, så motorvägen var avstängd, så vi fick snirkla runt i malmö city för att ta oss runt motorvägen, så jag var hemma 22.30. Men Albatros stog snällt i trailern hela vägen. Han har skött sig utmärkt på tävlingsplatsen. Han är helt lugn, medans alla andra hingstar ssparkar och slår i väggarna och stressar upp sig så mumsar han bara på halmen i boxen och är nöjd. Han är en fröjd att ha med sig. Han hade inte varit svår att sälja, med det temperamentet. han är precis lika snäll som min första PRE- Jabalon II. Jag ska ju så småningom sälja honom men det är inte bråttom, jag har ju sparat både en hingst och ett sto efter honom.
Nu har jag kollat resultaten på den danska hemsidan, och där kan man konstatera att Albatros hade absolut högst totalpoäng inklusive ridprov, av alla deltagande hästar, såväl ston unghästar och äldre hingstar!
se resultaten här

KLASSEVINDERE

Sektion 1 (1 deltager): AZALEA AF AVALON, 97,500 point - ejet af Kristina Rydenfors, Sverige

Sektion 2 (1 deltager): ENSUEÑO JV, 92,250 point - ejet af Zuzette Kraft

Sektion 3 (2 deltagere): DULZONA SJ, 95,000 point - ejet af Birgitte Brandt Larsen

Sektion 4 (3 deltagere, kun 1 mødt): MASUL DE CAVA, 96,000 point - ejet af Gunvor Ejstrup

Sektion 5 (2 deltagere): MARAVILLA CIX, 95,750 point - ejet af Johanna Johansson

Sektion 6 (4 deltagere): RAZONADO MAC, 102,000 point - ejet af Sara & Mats Rudqvist, Sverige

Sektion 7 (3 deltagere): ABRIL LXI, 92,250 point - ejet af Mette Andersen

Sektion 8 (ingen deltagere)

Sektion 9 (2 deltagere): RESERVADA IV, 100,000 point - ejet af Kristina Rydenfors, Sverige

Sektion 10 (3 deltagere): ALBATROS Z, 102,250 point - ejet af Annica Christensson, Sverige

Sektion 11 (2 deltagere): KERRIA T, 100,750 point - ejet af Kim Paulin, Sverige

Sektion 12 (7 deltagere, 6 mødt): DELFINUS, 101,625 point - ejet af Richard & Pitho Sapir-Weise, Sverige

5 kommentarer:

 1. Grattis. Det gick ju bra, men.... ja,lite konstigt i alla fall! Man tror ju att Championattitlarna ska hänga ihop med poängen!
  På´t igen bara!
  Hälsningar Charlie

  SvaraRadera
 2. Ja, det var många som tyckte det var konstigt. De som vann stod inte still vid championatbedömningen och var väldigt uppstissade. Knske är det det som avgör, Albatros står prick still och kanske inte showar så mycket. Detta trodde jag var en fördel, men kanske inte då, eftersom han inte tog titeln. Jag får väl försöka stressa upp honom nästa gång, men det är i princip omöjligt.

  SvaraRadera
 3. Grattis ändå, trots att ni inte fick championatitel!
  I det långa loppet är det ändå ett gott temperament som är det viktigaste.

  SvaraRadera
 4. Tack Ann-Britt. Ja temperamentet är viktigt, och rastypiskt.Finns det någon annan hingst i Sverige som har vunnit sin klass alla gånger och haft högst morfologipoäng så många gånger som han? Det känns som ganska unikt. Han måste ju vara en av de mest rastypiska vi har i landet. Tyvärr har inte stoägarna fattat det. Men jag gör ju ingen reklam heller mer än på Championaten då.

  SvaraRadera
 5. Grattis!!!
  Synd på titeln, men man kan ju inte ha mer än mest poäng av alla!! Och han har ju en väldigt bra statistik. Ha en bra dag!

  SvaraRadera