The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

torsdag 24 januari 2013

Nu känns det som vintern är här för att stanna, jobbigt. Vackert är det iallafall, och hundarna håller sig rena.
Jag rider för fullt på Ecijano. Han går så bra nu, får en riktigt bra känsla, han kommer bli en toppenhäst. Traven är riktigt bra, han kommer att få kanon-ökningar så småningom. Och nu sitter galoppen, han bär sig själv och är lätt och fin i handen. Vet inte om kroppen hinner fylla ut tillräckligt för att visa honom i Åstorp i vår, jag är ju lite av en perfektionist när jag ska visa upp mina pållar , vi får se.
Malaga fortsätter att utvecklas, jag lånar en av inackorderingarnas hästar och rider med ut på tur. Hon är helt okomplicerad, ( alltså Malaga). jag tycker det är lite väl spännande att ta med Ecijano som sällskapshäst till henne nämligen ;)
Idag hade jag fint besök ska ni tro. Elegido och hans matte kom på besök med sin tränare, för att rida i vårt ridhus. Det var en fröjd att se hur fint han mår, och hur bra de kommer överrens, han och nya matte. Han kunde inte fått det bättre. Dom berömde underlaget i ridhuset, och ja, det har verkligen blivit så bra som jag hoppats. Och det är så fantastiskt tyst när man rider, det är som bomull att rida på. Ingen rasslande sand eller prasslande flis, helt underbart.
I helgen kommer det troligen hästspekulanter om allt går som det ska, håll era tummar är ni snälla, jag skulle verkligen behöva sälja en av mina fina hästar nu.
Här kommer lite bilder från dagen, med Elegido och Katarina



söndag 6 januari 2013

Idag har jag varit på en inspirerande clinic med Kyra Kyrklund, så imorgon sitter jag definitivt i sadeln kl 09.00
Malaga fortsätter att imponera, så lite riden men så fantastiskt duktig. Hon har både ridits på utebanan med kavaletti, och ridits ut i skogen med sällskapshäst. otroligt temperament, men det var ju väntat med så härliga föräldrar att brås på, och det faktum att hon är en PRE förstås :)






tisdag 1 januari 2013

Gott Nytt år önskar jag alla er.
Nu ser jag fram emot ett bra 2013, lägger 2012 bakom mig och blickar framåt. jag lovar att börja blogga flitigare igen.

kan redan nu tala om att under december har vi ridit in Malaga F, så hon är numera ridhäst, en mycket trevlig sådan dessutom. Malaga är till salu.Här under är en lite suddig bild, kommer nya bilder när vi kan rida ute.Utebanan är som en stor simbassäng, så det dröjer några dagar.