The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

torsdag 23 februari 2012

Ena dagen ösregn nästa dag vår:

I onsdags var jag och mina yngsta döttrar i Markaryd för att hälsa på Iji och Bill som har Donna och Rioja ( Hot Pot´s Miraflores och Hot Pot´s Dama de honór.) Och som alltid när vi ska träffas så vräker regnet ner. Så promenad och fotografering blev det inte mycket av. men vi hade en mycket trevlig eftermiddag, och de bjöd på underbar god lunch.
Idag så blev det en glad överraskning när jag skulle gå upp som vanligt och fodra hästar och rasta hundar. När jag vaknade så upptäcker jag att jag inte kan öppna min sovrumsdörr. SKIT, tänkte jag, den har gått i baklås. Vad tusan ska jag nu göra. Hoppa ut genom förnstret, nej det hade ju inte hjälpt, eftersom ytterdörrarna sen var låsta. Jag blev mer o mer desperat, plötsligt skymtar jag att det låg ett papper på golvet ( ser lite dåligt innan linserna kommit på). tar upp lappen och där står det:
" Gå och lägg dig igen, mamma. Vi fixar allt! hälsningar Julia och Ebba".
Då har dom ( 11 och 13 år gamla) , låst in sin mamma, och själva gått ut i stallet och fodrat alla hästar ( inklusive hingstar) , gett alla vatten, sopat stallet, gått ut med hundarna , gett hundarna mat och dukat fram frukost och tända ljus:) Vilka underbara barn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
och nu skiner solen, så denna dagen har varit härlig. den kommer avslutas med att jag ska på modevisning med Lone;)
Ha det bra gott folk tills nästa gång!

Kan vi inte få komma in nu säger Donna, det regnar ute.

Det var bättre inne idag



Underbar lunch uppdukad.
Tack Iji och Bill:)



tisdag 21 februari 2012

Denna vecka har barnen sport lov. Det innebär mycket aktiviteter. Får se vad vi hinner med, men planen är, BAD, SKIDÅKNING, HäLSA PÅ DONNA O RIOJA, och lite annat smått o gott.
Juat nu när detta skrivs sdå vräker snön ner. Vi som just fått " vårkänslor".
Maestro har fått framskor på häromdagen, för han har slitit ner sina trakter. Nu ska han ju se fin ut på avelsvärderingen i mars, så jag ska börja jobba han lite nu.
jag ägnar all ledig tid tilll att redigera och göra en helt ny hemsida, jag har börjat m hästsidan. Kommer tiill hundsidan så småning om. Jag tar en dag i taget. Nu är klockan väldigt mycket ( GÄSP) och jag känner att ögonen inte kan se rakt fram längre, ja det är ju inte så konstigt eftersom klockan är 01. 30

måndag 13 februari 2012

Skrållan myser
Nu har vi haft en vecka som har varit bitande kallt, med 15 - grader. har fått stänga av vattenkopparna i stallet, och har satt värmelampa på kranarna. Så vi har iallafall rinnande vatten så vi kan ge hästarna i hinkar.
Ecijano har inte kommit längre i sin ridutblidning. det är kylan som avskräcker Wayne tror jag, lite ryggproblem har nog också betydelse. men jag hoppas verkligen han kommer igång snart, så jag också kan börja rida.
Hundarna gillar iallafall snön. och jag måste erkänna att ett gnistrande vacker vinterdag slår ganska mycket. Hästarna stog i dag o solade.



söndag 5 februari 2012

Så har en vecka gått igen, och den förfärliga vintern har drabbat oss. - 15 grader, och frusna vattenkoppar i stallet. Men jag lyckas iallafall hålla kranarna frostfria. Tack vara kylan, har arbetet m Ecijano, "legat på is" ;) Så egentligen har det inte hänt något speciellt denna veckan.
Vara väntar ju föl med min Elegido ( numera kastrerad tyvärr) och i veckan blev det känt att Elegidos far ERMITAÑO III, har blivit Elitgodkänd avelshingst. Det är första hingsten någonsin som erövrat den titeln. Så den lilla fölungen har en fin farfar. Läs om det på länken här nedanför
http://www.ancce.es/mostrar_noticia.php?orden=709&anno=2012&filtro=&i=en
Så här ser den ståtlige 27 årige hingsten ut, man kan väl säga att Elegido är sin far upp i dagen eller......