The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

tisdag 25 oktober 2011

Vacker höstdag


ja, vilket härligt väder vi haft idag. sol och lite blåst så marken torkar upp igen. bestämde mig genast för att göra en sista runda med Roundup på gården och att klippa gräset, ja det hoppas jag nu är sista gången. Inte konstigt att hästarna är feta, det växer ju hela tiden.
Malaga har börjat sin bantning och är inte nöjd med att gå i gruspaddok, men det är ju nödvändigt.
Fick 2 bilder av Lone, på Ecijano från i söndags. Han har mycket att fylla i fortfarande men har man ett bra hästöga ser man att det kommer bli en mycket rastypisk hingst.

söndag 23 oktober 2011

Det har varit en helg som har varit ganska händelserik. Lördagen var det upp tidigt för att göra stallet. Hade hjälp av Martina som tur var. Kl 11 bar det iväg till Hässleholm för en liten inofficiell utställning. Det var väldigt trångt, och Fina tyckte det var lite jobbigt. Hon skötte sig rätt bra i ringen dock. Domaren har nog aldrigt sett en Gos eller ens läst på innan han dömde. Inte koll av sporrar tex. Hon blev förståss BIR eftersom vi var den enda GOSEN.
På kvällen var det middag hos svärföräldrarna, eftersom de ska åka till Sydney i 14 dgr. I dag söndag hade jag besök av en som ev vill stå inackorderad, en mycket trevlig familj, vi får se hur det blir . Får iallafall en ny inackordering imorgon, en Islands häst.
Efter det kom Lone för att pyssla om sin fina Queco.

Det blev lite fotografering, bilderna får ni se en annan dag, när jag fått dom skickade till mig. Sedan var det sedvanlig fika. Vi mätte Ecijano idag och han är nu 1.62 cm. Perfekt, han kommer sluta på 165 cm troligen när han är färdig. Maestro mättes till 1.56, han är ju bara 2 år.

Han kommer nog bli omkring 160- 162cm alldeles lagom. Jag vill inte ha jättehästar på uppåt 1.70 , tycker det blir för stort.
Fick rapport från Annika som äger Armas velero. Det går jättebra och de trivs ihop. Och han har fått en hagkompis. Tänk vad skönt om alla hingstar som iinte ska verka i avel, fick bli kastrerade och leva ett lugnt bekymmersfritt hästliv, precis som Velero
:



Imorgon är det vardag igen, och då ska det jobbas med hästarna. Malaga ska bantas så hon ska få vara ifrån sin stoflock ett tag och bara gå i paddoc utan gräs. Det går inte att lägga sadel på henne så tjock som hon är.

fredag 21 oktober 2011


Oj då en hel vecka har gått sedan sist. Jag har jobbat lite med Ecijano med en gjord på, så snart kommer sadeln upp på ryggen också. I tisdags tog vi in alla hästar från "betet". Det var verkligen rätt dag, regnet öste ner och det var härligt att höra stallet fullt med hästar som mumsar på hö. Vi har för tillfället alla boxar utom en som är använda. men Lars ska snabbt sälja ett par av sina, så jag kan annonsera om fler inackorderingar. Jag ska göra en sälj-drive på Penny Lane nu också tänkte jag.
Jag har beslutat att skjuta upp min fot-operation till i vår, när hästarna gått ut på bete och Vara har fölat. det känns för svårt att mitt i vintern vara konvalescent och dessutom inte kunna ha annat än sandaler på sig. Så nu satsar jag på att få Ecijano och ev Malaga inridna i höst/vinter.
Jag har nu även fått en mycket duktig stallhjälp som bor i våran by. Så nu känns det bra inför vintern.
Här är några bilder igen på Penny, som alltså är till salu. Mer info finns på min hemsida.

söndag 16 oktober 2011


I fredags bar det iväg med bil och släp för att leverera Elegido till sitt nya hem, Sparreholm Slott. Resan gick genom ett vackert höstlandskap och vi anlände kl 18. Elegido var hur lugn som helst och hälsade lite på sin granne och började sedan mumsa i sig hö. Han trivdes direkt.
Nästa dag var det sadelprovning och snack med stallpersonalen på morgonen. och på e.m tittade vi lite på en kurs som hölls av portugisen Pedro Torres. Det var mycket intressant och lärorikt. Efter det var det ridning av Elegido. På söndagen blev det uteritt och det gick också bra. Elegido trivs som fisken i vattnet;)
Nu är jag hemkommen, och imorgon börjar allvaret med unghästarna. planerar att ta hem Maestro på tisdag.








måndag 10 oktober 2011

Äntligen

Ja äntligen är badrummet färdig, och jag måste säga att jag är supernöjd. det var en fröjd att gå in o duscha idag.
nu är det bara 4 dagar tills jag åker och levererar Elegido. Så jag rider för fullt för det kommer inte bli någon ridning alls för mig sen , på denna sida av året.
här är bilder på badrummet , före och efter.....................................






söndag 9 oktober 2011

Bilder på Ecijano


idag blev det tillfälle att fota Ecijano igen. han är vanligtvis väldigt lugn i hagen , men idag fick han ju en ny granne (Queco) i hagen och då blev det fart på honom. Och kameran kom fram.







Ny fantastisk hingst till Skåne.

Idag har en ny fantastisk 2 års-hingst kommit till Sverige och till Hästhagens Gård. Min väninna Lone har köpt en häst med fantastisk stam , utseende storlek och färg. Jag har fått den äran att hjälpa henne med den första träningen, då den inte är så mycket hanterad ännu.
Hingsten är uppfödd av samma uppfödare som till Fuego de Cardenas, nämligen JOAQUIN MARQUES GONZALES, ja för ni vet väl att det inte är Cardenas som har fött upp Fuego, . Denna fantastiska unghäst är köpt direkt från uppfödaren och han är en drömhäst. Han har UTRERANO VII både på moder o faderns sida. Hans namn är QUECO SYM. Bilderna här säger väl allt.
Den som med ljus o lykta letat efter drömhästen till Lone är Helen Nilsson som har Caballos Casares i södra Spanien



torsdag 6 oktober 2011


Början av veckan bjöd på härligt höstväder, men så idag så började höstruskvädret ordentligt. Ösregn hela dagen,
igår tog jag med de 2 yngsta barnen på en liten tur med bilen för jag skulle överraska dem. Dom var väldigt nyfikna, men när vi kom fram kände de igen sig. Det var ju här vi köpte katten Bella som tragiskt förolyckades i somras. och gissa om de blev glada när de fick veta att jag köpt en helsyster till Bella. Så välkommen lilla Gucci. det gick över förväntan hemma, hon var inte alls rädd för hundarna t.ex.
Ikväll har jag varit med 2 väninnor på modevisning , det blev lite shopping faktiskt.



söndag 2 oktober 2011


I helgen var det utställning igen. Hässleholm denna gång. 3 Gos anmälda och det var 3 från min senaste kull. BIR med HP gick till Hot Pot´s Bambina ( Vilja) Bt 2 och HP blev min Hot Pot´s Elfina ( Fina), och Bt 3:a blev Hot Pot´s Dama de Honor (Rioja). Ingrid o Bill som har Rioja, har ju även Donna, som var med som sällskap. Efter bedömningen fick alla 4 leka, och det var full rulle. Domare var en ny bekantskap, Ylva Fritzdorf. Hon var mycket trevlig, och intresserade sig verkligen för rasen, som hon inte dömt förut. Och hon berömde alla 3 för bla deras fantastiska temperament och var förtjust i deras uttrycksfulla huvuden.
Vi har haft Garagestädning i helgen, och det blev ett lass till tippen, lyckades även sälja några element på blocket.
Egentligen blev badrummet klart i förra veckan, men så upptäckte vi att det rören under handfatet inte riktigt är täta och toan ville inte spola, så de kommer på måndag igen.
Vädret är ju underbart nu, tycker den senaste veckan har bjudit på skönare väder än sommaren har gjort. Det är så vackert nu med höstfärgerna. Jag brukar rida i bokskogen, och det är läckert den här årstiden.
Imorgon ska jag iväg med trailern på service och besiktning.
Tänkte ta med Fina in till Eslöv och miljöträna imorgon, när jag väntar på att Ebba ska dansa.
Här kommer en bildbomb


Vilja och Rioja

Rioja

Rioja och matte väntar


kan det finnas ngt gott i väskan måntro...

Fina springer fint

Fina o Donna