The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

söndag 24 juli 2011

Oj, nu har det gått en hel vecka sedan jag uppdaterade. Jag har haft fullt upp för att fixa det årliga kalaset för våra 3 döttrar som alla fyller år den 23 juli:)
Så igår var det stort kalas med 35 personer. Det var första gången på 17 år som vi inte kunde vara i trädgården, regnet fullkomligt vräkte ner. Som tur är har vi ett stort uterum där man kan sitta.
Jag bjöd på paj, det blev Iji´s underbara laxpaj ( Tack Iji för att smaskigt recept.) och till det en härlig sallad med Bill´s goda dressing ( tack Bill för det receptet) . Till efterrätt blev det en STOR jordgubbstårta.
Idag har de 2 yngsta barnen åkt med mina föräldrar till Malmköping ( där de bor) för att tillbringa veckan. Och på fredagen är det marknad där och uppträde, det ska se på Jay Smith, även om de egentligen inte gillar honom. På lördag ska de själva åka tåg hem
Mina tvättmaskiner har båda 2 slutat att fungera, lagom till helgen ( flickorna fick ta med sig smutstvätt till Malmköping) , så troligen måste vi ska skaffa en ny, det kanske inte lönar sig att laga en maskin som redan fanns här när vi flyttade hit för 5 år sedan, dessutom hittar jag ingen mekaniker.
Det får väl bli en tur till Media markt eller elgiganten imorgon, och ta med trailern.
i Övrigt så har jag inte ridit på 3 dgr nu, har helt enkelt inte haft tid med tanke på kalaset,
Så nu sätter jag fart igen, för jag har spekulant nästa helg .
Angående deltagande i championat i höst så har jag bestämt mig för att inte åka till Strömsholm. Det är för långt att köra med unghästar, och jag har ju inte Albatros kvar nu.
Danmark blir det troligen inte heller. Mina hästar kommer inte vara i form, de går ju på bete nu och är för feta, och jag vill inte ta in dem 1 månad för tidigt. Det är ju så skönt när de kan gå ute dygnet om.
Nu ska jag börja leta inofficiella utställningar till Elfina och börja ställa ut för träning skull.

söndag 17 juli 2011

Nu går livet vidare. har idag varit och hälsat på Maestro som går på bete hos Drusillas uppfödare ( som är mamma till Charleston). Han mådde utmärkt, tjock förståss som alla PRE blir när de går på bete. Men det var som om han var glad att vi kom och hälsade på, han var jättegosig.
Sedan har jag fått lite bilder från Kristian von Krusenstierna, på Charleston. han berättade också att han vunnit en Grand Prix i Strömsholm i Juni.
Tog också några fina bilder idag på vår katt Skrållan, hon liknar sin mor mycket.
Mycket bilder idag alltså:
Först Maestro








Här är far och son, Briar och Charleston




Skrållan




fredag 15 juli 2011

En av Sveriges mest rastypiska hingstar har exporterats


Med tårar i ögonen berättar jag nu , att min underbara tid med Albatros Z är slut.
Albatros har flyttat till Spanien där han kommer att vidareutbildas i dressyr och i första hand visas för Calificado- godkännande. Förhoppningsvis ochså visas på morfologisk show.
Det var ett mycket svårt beslut att ta, när jag bestämde mig för att sälja honom. Han har hunnit ge mig 2 fantastiska avkommor, som redan nu i ung ålder har visat framhovarna på utställning, Malaga F ( Unghästchampion och gångartschampion våren 2011) och Maestro F( Unghingst Champion våren 2011). Han har även en hingsavkomma i Norge född i år.
Trots hans enorma framgång på utställningarna i Sverige och Danmark var det inte en enda som ville betäcka med honom. Jag säger bara en sak, skyll er själva. Jag har inte gjort reklam genom en massa annonser här och där som kanske andra gör. Men hans återkommande höga morfologipoäng och hans fantastiska temperament, som alla har kunnat se vid showerna borde ha väckt ett intresse hos landets stoägare. Vid avelsvärderingen hade han så himla bra mått, han var i prinsip lika lång som hög, och det är ovanligt enligt Arnau Garriga Garriga som gjorde avelsvärderingen.
Så nu har en av Sveriges mest rastypiska hingstar åkt tillbaka till landet han är född i. Jag avundas honom.

Så här såg han ut när han kom till oss som föl



På 2-års bete



inridningen gick som en dans



Bus



Min första clinik för Miguel med honom



Det ledde till seger i Åstorp. och jag blev bästa handler



Och seger i Danmark



Så här såg han ut på våren 2011

torsdag 14 juli 2011

Ösregn i 2 dagar nu, fy tusan. Tur man har fått sig lite sol i Spanien då.
Åkte och hämtade min åkgräsklippare idag, då remmen som driver klipperiet går av hela tiden. men nnu hoppas jag att den ska funka. Fast nu regnar det ju så klippning får väl vänta:(
Elegido rids varje dag nu, fast imorgon blir det vila. jag väntade på att det skulle bli uppehåll så jag kunde rida ut en sväng på nästa häst, men icke. Så han fick faktiskt vila idag.
Sedan tänkte jag baka, men hade inget bakpulver, skulle ju få besök av familjen som har Donna och "Rioja", så det blev "köpekaugor" istället.
Det blev ett kärt återseende. men eftersom det ösregnade blev det inga kort tyvärr, vi får ta det nästa gång.
Nu närmar det sig de 3 flickornas födelsedag den 23 juli, så då blir det kalas. Hoppas på ett härligt väder då. Så nu är jag i full fart med städning, fönsterputs och trädgårdsröjning. viss hjälp av barnen får jag dock, och så ska jag ju rida eftersom jag snart får spekulanter på hästarna.
Imorgon åker de yngsta flickorna iväg med kompisar över helgen. Och vi får besök av en av barnens kusiner, det blir Elin som får ta hand om honom.
Ja det var allt för nu

söndag 10 juli 2011

Nu måste jag skryta lite mer, men det om min man , Lars, som ju är tränare för Danska landslaget i fälttävlan. I helgen tog de hem inte mindre än 5 guldmedaljer i Nordiska Mästerskapet i fälttävlan. och en silver medalj av 6 möjliga medaljer, Inte illa. Individuellt guld i Senior, junior och ponny, och lagguld, senior och ponny, och silvermedalj juniorlaget. Fantastiskt!
Underbart väder idag, fick 2 härliga uteritter i skogen.
Idag i Falsterbo, var Charleston med i en klass, där olika ryttare skulle tävla på hästar som inte var deras. Och hör och häpna. Anja Plöntzke vann klassen med Charleston , det var FEI Prix S:T Georges. Det var 9 startande, varav Patrik Kittel var den ena. Jag antar att ni vet att det är jag som fött upp honom:) Tyvärr var jag inte där och såg det.
Se Kristians blogg

Här nedanför är en gammal bild från 2008 när Kristian rider honom

lördag 9 juli 2011

Igår började dagen 7.30. Lars är i Köpenhamn på Nordiska mästerskapen i fälttävlan. Ridning Och mockning på förmiddagen, har fått hem ett par nya hästar till försäljning, men det är för tidigt att presentera dem , På eftermiddagen fick jag besök av en ny bekantskap, en mycket välridande man vid namn Hector Carmona Jr.

Hector Camona Jr är son till Hector Carmona, grundaren till en av de första dressyr anläggningarna i USA, Los Alamos Dressage Center och dessutom tränare för USA´s OS-lag

.Hector Carmona Jr valdes av Dr Reiner Klimke (6 OS-guldmedaljör och flera VM) att träna för honom.

Han har även studerat med Hubert Rohrer från den Spanska skolan i Wien.

Hector ger en genomtänkt och medkännande inställning till utveckling av större harmoni mellan häst och ryttare genom att maximera hästens kapacitet den har att erbjuda.

Han förkastar den i dagens dressyr så vanligt förekommande Rollkur,( som man vid dagens framridningar till Grand Prixen i Falsterbo, fick se vissa ryttare göra)
Han kommer att hjälpa mig med vidareutbidningen av mina hästar eftersom det är långt mellan gångerna när Miguel kommer hit.

Idag for jag och barnen och Lone till Falsterbo.Vi hamnade i köer så resan tog 1 timme längre än beräknat. Jag fick ta med lilla Elfina, eftersom ingen var hemma. Hon skötte sig utmärkt, ville hälsa på alla människor, och kunde koppla av och sova mitt i tumultet.

Vi tittade på Küren, som var intressant. Salinero skulle komma och det drog fulla läktare. jag blev inte imponerad av ridningen av honom tyvärr. Han kom inte till sin rätt, var spänd och slängde ut tungan. sista start var Patrik Kittel, och där blir man aldrig besviken, vilken härlig uppvisning, och med all rätt vann han överlägset.

kameran stannade hemma idag så inga bilder tyvärr.


fredag 8 juli 2011

Nu har jag kommit hem från en mycket skön semester, utan hästar och hundar. Mina Föräldrar och jag har varit i Estepona och njutit av sol, god mat, shopping och utflykter.
Jag kom hem i tisdags eftermiddag, och nu är det vardag igen. Men skillnaden är at mina batterier är laddade.
Igår satte jag igång hästarna. Elegido är fit for fight igen efter kastrationen, men stackarn tror fortfarande han är hingst, och försöker flirta med stona.
Mesta tiden tillbringades på stranden

med en god bok och solglasögon

En och annan tapas slank ner

Besök i Soto Grande

Shopping

Ronda

Ronda

Lyxhamnsataden Puerto Banus

Molnfri himmel

Den berömda skinkan

Gibraltar

Gibraltar

Vackra hus och gränder