The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

måndag 30 maj 2011


Helgen har bjudit på minst sagt omväxlande väder. Sol för att nästa sekund ösregna. Valparna åker ut och in i huset mellan skurarna. Skurtrasan står ständig redo. Men det har varit en mycket angenäm valptid. Förra kullen föddes ju på vinern och då blir det mer städning för de kan ju inte vara ute på samma sätt då. Så framöver ska jag alltid försöka ha vårvalpar.
En av de grejor som var på gång kan jag berätta om nu.
För ett tag sedan kom det hit ett mycket trevlig par som skulle titta på hundvalp. De blev ju förstås överförtjusta och bestämde sig omedelbart för att de vill ha en tik. Dom blev dessutom så förtjusta i Donna , och frågade om jag skulle kunna tänka mig att sälja henne också, dom trodde väl inte det skulle gå, men fråga kan man ju. Jag smakade på detta ett tag, och sedan bestämde jag mig för att de skulle få låna henne en vecka ( de har saknat hund mycket sedan deras har gått bort) , Och de fungerade jättebra . jag har bestämt at lämna ut henne på halvfoder till dem, de ska ju även köpa en valp, så de kommer få det jättebra.
Jag tog med mig barnen upp och hälsade på. och dom accepterade mitt beslut till 100 %. Dom stormtrivdes också där. Donna är nu hemma hos mig en vecka till, så jag kan valla lite och avsluta min hundkurs.
I söndags var Mille med Linn o Roffe och hälsade på. Ett kärt återseende.


Ebba med Donna i Donnas fina säng hos sin nya familj





Mille Tana och Donna



Mille






torsdag 26 maj 2011

Valparna 7 veckor


Jag hann inte fota valparna igår som jag lovat. Det var lite grejer på gång igår, som jag kommer att berätta om en annan dag.
Men här kommer iallafall de utlovade bilderna

Bambina (rosa) den minsta i kullen

Nu är även denna underbara tik tingad.
Jag kommer att ha kvar avelsrätten för 1 kull valpar


Como un Àngel ( röd)





Lorenzo (ljusblå)


Señorita (gul) o Lorenzo (ljusblå)

Señorita


Dama de Honor ( orange) luktar på blommorna



Elfina (lila) är den jag behåller




El Torro ( grön)


Romántico ( blå) troligen såld

tisdag 24 maj 2011



Valparna växer . Dom är underbara nu. Nu är de 7 veckor, så om en vecka åker de första. Det verkar som alla valparna nu är tingade. Själv ska jag behålla en och en ska på halvfoder. Ska ta nya kort imorgon och uppdatera med.
Här kommer några nya på Romántico


söndag 22 maj 2011





Lördagen bjöd på ett underbar väder. startade dagen kl 5.30 för det var utställningsdags, och morgonsysslorna tar 1½ timme. Donna var på jättebra humör och visade sig från sin bästa sida. Hon fick CERT, CACIB och BIR.
På kvällen var det barnens dansuppvisning. de går på Attitude 69, som är en otroligt bra dansskola. Showen var amazing.
idag, söndag , började dagen tidigt igen. Fodring av alla djur först, sedan badning av Tana, som var behövligt, efter det vallade vi in fåren i stallet, för fårklipparen skulle komma under dagen.
kl 11 hade jag besök av goda vänner som ville se på valparna.
På e.m blev det allmän pyssel och vid 18 kom fårklipparen.
Så gick den helgen.


torsdag 19 maj 2011

Oj vad veckan har gått fort, redan är det torsdag. Har haf fullt upp, och Lars har varit bortrest 3 dgr, det har blivit mycket körande med barn osv.
Valparna är avmaskade igen och jag har tagit lite nya kort.



Gul tik, Hot Pot´s Señorita TINGAD




röd tik, Hot Pot´s Como un Ángel TINGAD




rosa, Hot Pot´s Bambina



vänster lila tik Hot Pot´s Elfina,
höger rosa tik
, Hot Pot´s Bambina



orange tik, Hot Pot´s Dama de Honor TINGAD



Blå hane, Hot Pot´s Romàntico ( och Donna)



Ljusblå hane, Hot Pot´s Lorenzo TINGAD




Grön Hane, Hot Pot´s El Torro TINGAD



söndag 15 maj 2011


Igår var de då dags för Maestro och hans kompis Spirit som är en inackordering, att åka till bete. Jag hade kontaktat några som vi känner sedan länge, nämligen Drusillas uppfödare, eller egentligen nu hans son Tobias Hansson i V.Hoby. Hans far Torsten är ju en mycket välkänd uppfödare och domare mm.mm. Familjen har Västra Hoby Stuteri
Lite bilder kommer här nedanför.
På eftermiddagen hade jag åter igen besök av Monika från Marengos kennel, som gärna vill följa valparnas utveckling