The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

lördag 30 april 2011


Idag har jag tagit nya kort utomhus på valparna. Håll tillgodo:)


Tik, Rosa



Tik orange





Tik Ljusrosa




Tik lila




Tik Gul





Hane Ljusblå


HANE,Grön



Hane Blå

torsdag 28 april 2011

Härligt väder, gulliga valpar, ingen hovslagare

Tänk , vad fantastiskt skönt väder vi har fått njuta av nu, i över en vecka. Valparna har fått smaka riktig mat idag,och det var populärt. Här under kommer nya bilder .
Jag kan inte rida Albatros, för hovslagaren har inte varit här. Fick någonslags kontakt i onsdags, då han skulle komma, och jag väntade och väntade, men nej............och sen skulle han komma idag, torsdag, för då var han ledig hela dagen, och jag väntade och väntade och...............nej, ringde han???? sms:ade han???? Nej ingen förklaring får man. USELT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Har försökt få hit ngn annan med kort varsel, de tycker synd om mig och vill verkligen hjälpa mig, Jag har en reserv kanske, men inte förrän på måndagkväll, då kan jag bara rida 4 dgr före tävlingen. Jag Gråter snart. Här försöker man seriöst förbereda hästarna för detta årliga evenemang, som för engångskull är i Skåne, och så ska det fallera på att den som sköter hovarna inte behagar infinna sig. Och det är ju inte billigt, om man jämför med vanliga små tävlingar, för det är stora omkostnader för arrangörerna, med massor av priser och domare från Spanien. Om jag inte kan åka med mina 2 hingstar så förlorar jag över 2000 kr som det har kostat mig att anmäla dom:(. Inte kul de heller. Men de värsta är ändå att kanske inte kunna deltaga.











måndag 25 april 2011

Så är påskhelgen över. Vädret har varit underbart.
har ridit flitigt, men jag får ta det lite försiktigt med Albatros o Elegido för jag har nu väntat på hovslagaren i 3-4 veckor, något frusrerande, och de är mycket långa i hovarna. jag hoppas jag får tag på någon annan som kan sko dom denna vecka, för annars kan jag inte tävla om 2 veckor. Albatros går riktigt bra. Han har verkligen utvecklats sista tiden. Ska bli jätte roligt att visa honom på Championatet.
Valparna har nu äntligen blivit gulliga . De kommer fram till oss och dom vill umgås. Jag har nu flyttat upp dom från valprummet, så de är nu med i familjelivet. Jag har satt färjade band på dem nu, så här är de uppdelade, färgerna på valparna går inte att helt avgöra ännu.
rosa- tik brunaktig?
ljusrosa- tik brunaktig?
lila - tik brunaktig?
orange - tik brunaktig?
gul -tik, ser svart ut.?
grön - hane ser svart ut?
ljusblå - hane brunaktig?
mörkblå - hane brunaktig?

Här kommer nya kort.









tisdag 19 april 2011


Här kommer lite bilder tagna idag på valparna. Tycker inte det är så stor skillnad från förra veckan faktiskt. denna vecka ska de ju öppna ögonen, så snart blir de lite roligare.







TIK 1


TIK 2



TIK 3




TIK 4


TIK 4



TIK 5




HANE 3



HANE 2




HANE 1

måndag 18 april 2011

Underbar dag


MYSSTUND


Vilket härligt väder vi haft idag..äntligen. red Elegido på banan, och han gick riktigt bra. På eftermiddagen tog jag ut Albatros på en timmes uteritt i skogen. Vi njöt båda två.

Ebba satte på sig sommarkläder, och red en tur på sin ponny, barbacka.


Lasse har köpt höns, men vi har ju ingen hönsgård, så de springer fritt. Vem tror ni jagade bort ena hönan en dag ( den kom tillbaka efter 1 vecka), och häromdagen så var de tuppens tur, han har inte hämtat sig ännu. Går det överhuvudtaget att lära en hund med väldigt mycket vall och jakt i sig, att inte ta hönsen. Tips mottages gärna. De är alltså Donna som älskar denna sysselsättning.


Tog några bilder på valparna i fredags, som jag glömt lägga ut , så här kommer de,