The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

måndag 28 mars 2011

Hipp Hurra på 3 Årsdagen


Grattis alla Hot Pot`s valpar som föddes denna dag för 3 År sedan
Indiano, Inca, Manila, Amigo, Bandido ,Savanha, Felino, Alma och Bolero

söndag 27 mars 2011

Soliga dagar.



Vi har haft en solig, men ganska kylig helg.Men man blir så glad när solen tittar fram. Äntligen har ridbanan blivit helt torr, så nu börjar jag imorgon, att matcha mina hästar inför Championatet. I fredags hade vi kalas för sonen som fyllde 20. Tänk vad tiden går fort, hoppas inte nästa 20 går så fort.
Mina föräldrar kom ner från Malmköping och vi hade en härlig helg. Tänkte berätta vad jag bjöd på, för det var riktigt smaskigt.
Som förrätt blev det en fräsch sallad, med blandade slladsblad, mozarella, mynta nektarin ( skulle varit persika men det fanns inte) och serranoskinka


Till huvudrätt blev det Västerbottenlax med ljummen potatissallad och romsås
Till det bjöd jag på ett mycket gott vitt vin som heter Casal di Serra, kan varmt rekommenderas


Som dessert blev det Chokladmoussetårta med Grand Manier- marinerade apelsiner
Till det serverades Madeira


Jag har tagit mer kort på Tana, mer fördelaktiga. och även katten Skrållan har fastnat på bild.
Nu börjar nedräkningen, inte många dagar kvar nu till valpisarna kommer.

torsdag 24 mars 2011



Idag var det en solig dag, men med mycket vind, tyvärr.
Som sagt, igår klippte jag Tana, och hörni, skratta inte nu när ni får se korten.
Det har inte hänt så mycket idag. Mockning på FM. Tänka ut vad vi ska bjuda på , på fredag. Och handla på e.m, när jag kör barnen till aktiviteter.
Nu sitter jag och nästan somnar fraamför dators, så jag ska gå ut o nattfodra nu, och sedan blir det nog sängen som gäller

onsdag 23 mars 2011

Oj, nu har det gått flera dagar sedan jag skrev ngt hä. jag har fullt upp som vaanligt, och nu börjar förberedelserna för valpningen. Jag hoppas valparna kommer nästa helg, fast på söndag har jag inte tid, då sk jag avelsvärdera Malaga. henne har jag inte åkt trailer med ngn gång, så jag kanske tar med Vara som sällskap.
Idag har jag gjort iordning valprummet. Det var ju över ett år sedan det sist var valpar, så rummet har använts som ofrivilligt förråd, det blir lätt så när man har ett rum man inte använder.
Och idag åkte Tanas päls av. Tänkte att hon inte ska ha för varmt, jag vet hur det är att vänta barn, man var alltid för varm.
I början av veckan har jag haft hjälp av svärföräldrarna, med att röja o fixa. sonen har också varit behjälplig, löv-krattning och rengöring av kylskåp bl.a
Han fyller år i helgen, så på fredag får vi gäster.
Tyvärr har det inte blivit ngn ridning. Elegido tappade en sko förra vecka, visserligen fick han på den i fredags, men den hoven hade slitits ner, så han är ojämn. Hovslagaren skulle kommit i Söndags och fixat honom och verka unghästarna, men har inte dykt upp ännu.
men jag hoppas det sköna vårvädret består, för nu kan man rida på ute-ridbanan:) och det hinner jag inte denna veckan, så inget mer regn eller snö, tack.
Det blir inga bilder idag. Ska ev ta nya imorgon.

lördag 19 mars 2011

Den här veckan har man slitits mellan hopp (våren kanske är på väg) och förtvivlan (nä det var inte dags än, först ska det snöa lite till). Fy tusan vad jag frysit.
Elegido har haft en tappad sko nästan hela veckan så ingen ridning på honom. Men jag har ridit Albatros. Det blev bl.a en härlig uterittt, just den dagen som gav en hopp om våren. Grannen hade varit och röjt m såg i skogen så det gick att rida ut. men idag hade ett stort träd vält så nu går det inte längre.
Lars är borta denna helgen också. Men jag får hjälp i stallet iallafall-
Idag har jag varit på utställning med Donna, i Malmö. De har ju rivit mässhallarna, och nu satt upp tält på Jägersro´s parkering. Och det var verkligen en usel utställningsmiljö. Kallt, mycket trångt, och väldigt högt ljud. Donna tyckte det var vidrit. Det gick inte att praktisera O´Sheas utställningsträning där, hon vägrade vara intresserad av köttbullarna. Men hon var relativt bra i ringen ändå. Hon blev 3:e bästa tik, slagen av 2 Champion tikar, och så fick hon Excellent och Cert .
När jag kommer hem, väntade jag mig att gå ut och mocka, men en glad överraskning var att min hjälp idag hade mockat hela stallet. :)

söndag 13 mars 2011

Känns som våren närmar sig


Tanas mage växer snabbt nu, och hon intar nu en vaggande gång. Hon är väldigt glad, trivs i sitt tillstånd verkar det som.
Jag har ridit ganska flitigt i veckan, både Albatros o Elegido. Var i Billinge med Elegido en dag, eftersom vi inte kan göra något annat än rida inne hos oss nu, så får man ju variera sig lite.
Lars är i Danmark i helgen, och jag har ingen hjälp i stallet så vi får se om jag hinner med ridningen idag, igår hann jag inte. I torsdagskväll slet jag mig loss från hemmet och åkte på modevisning med några väninnor, mycket trevligt, och jag kom hem med en ny jacka, skitsnygga jeans och ett halsband. Jeansen är tyvärr för långa, så jag måste hitta en sömmerska som kan hjälpa mig sy upp dom. Synd att inte min mamma bor i närheten, för hon hade kunnat hjälpa mig. Jag är nämligen inte bra på sådant.
Nu ska jag ut och dra igång med utsläpp ( det brukar ta 45 minuter) och sedan mockning , pust! I eftermiddag ska jag försöka ha tid att uppdatera hemsidor, och lägga ut annonser på mina hästar.
Ha en bra söndag, Gott folk:)

måndag 7 mars 2011

Längtar till VÅREN


Vara och Penny Lane

Vips så var helgen förbi, jag fattar inte vart dagarna tar vägen. Det var längesedan man hade sådana dagar, där man önskade att dagen skulle ta slut, ungefär sådär 25-30 år sedan :), när man stod i livsmedelsbutik och jobbade, ja det har jag gjort mycket i mina da´r. Nu räcker inte dagarna till tycker jag . Undrar vad jag hade gjort idag, om jag inte bestämt sig för att hästar och hundar var det jag skulle ägna mig åt. Men snart kanske jag får börja fundera på om det är detta jag ska hålla på med hela livet, det är ju oerhört slitsamt med hästarna, och jag är sådan, att jag hellre gör jobbet sjäv, för då får jag det som jag vill ha det. Kroppen kanske säger stopp en vacker dag. ( Jag är ju inte så ung längre) . Rida är ju ändå det som är roligast, mocka kan jag vara utan. Jag ska ju iallafall dra ner på antal hästar så jag hinner rida ordentligt varje dag. Om jag bara får hästarna sålda. Jag älskar också uppfödning, men det krävs ju att man får sålt sina föl varje år, för annars fylls stallet på . Jag tycker det är bättre med att få ett föl per år av högsta kvalitet , än en massa mediokra föl. Jag kommer fortsättningsvis, satsa på riktigt bra hingstar till mina ston, mina egna hingstar är ju av riktigt bra kvalitet men man kan ju inte betäcka med samma hingstar varje år, då få Sverige ju ingen utbredd stam . Så min idé är ett eller möjligen 2 föl / år, med riktigt bra hingstar. Kommer att successivt byta ut mina ston också, för man måste gå vidare och utveckla aveln. kanske behålla något sto som jag föder upp.
Så ni som söker efter er drömhäst, kanske kan ni finna den hos mig . Här finns både hingstar o ston till salu, av mycket hög kvalitet. Jag har toppstam på mina hästar, det har jag varit mycket noggrann med. Att jag säljer mina hästar beror inte på att jag inte tycker de är bra, utan för att jag ska vidare i min avel, och man måste då sälja även de bästa tyvärr. Här kommer lite bilder på de jag kan tänka mig att sälja.

Elegido är en vacker hingst med mycket bra gång och härligt temperament.
Kommer att visas på Championatet i Åstorp

Penny Lane en korsning mellan P.R.E. och den välkända hingsten Okeanos. Jag hoppas att hon ska kunna bli en bra tävlingshäst. Hon är endast till salu till någon med tävlingsambitioner

Albatros Z, ja han har gett mig 2 jättefina avkommor, och har således gjort sitt som avelshingst hos mig, och jag hoppas att någon förstår sig på hans stam och kvalitet, och tar chansen nu att köpa en hingst av mycket god kvalitet, han är endast 7år, och har framtiden för sig. Jag har sparat hans son som jag tänker behålla som ridhäst och ny avelshingst. Albatros meriter är bl.a
Guld i sektion 10 på Championat i Strömsholm 2010
Guld i sektion 10 på Championat i Danmark 2010
Guld i sektion 10 på Championat i Strömsholm 2009.
Campeon de la Raza Då Danska avelsföreningen hade Championat 2008
Campon de la Raza och
Campeon absoluto de Funcionalidad På ANCPRE´s Championat 2008
Campeon joven de la Raza på Championatet i Kungsbacka hösten 2007


Malaga F. har jag väl egentligen tänkt att behålla, hon är e: Albatros, och ser riktigt bra ut, men eftersom jag behåller Maestro e: Albatros, så kanske jag ska skaffa ett sto som inte är släkt med honom, Hon ska avelsvärderas i april, och det ska inte vara några problem, och jag kommer visa henne på Championatet i Åstorp. För dig som vill ha ett riktigt bra sto, kanske det är bäst att "slå till" före Champinatet, sen kanske hon blir dyrare:)

torsdag 3 mars 2011

Det Kryllar i magen

Ja det var som jag misstänkte, många valpar i magen, veterinären tyckte hon såg 8 men jag hoppas det var fel, men minst 7 iallafall. Så nu börjar nedräkning och jag ska börja ge henne lite mer mat så hon håller hullet, nu när hon ska få så många.
Åkte och lämnade katterna hos vet på förmiddan, och sedan hem och mocka innan barnens aktiviteter på e.m.
Sedan ta in hästar o fodra, och sedan åkte jag o hämtade kattorna. Så nu är de hemma. Skrållan är lite groggy, och ligger i fönstret vid elementet o sover. Bella vill ut, men det får hon inte.
Veterinären opererade på från sidan på katterna, det ger mindre komplikationer tydligen, och de fick stygn som inte behöver tas bort, de försvinner själv.
Hästarna fick alltså vila igen, men imorgon blir det ridning.

onsdag 2 mars 2011

Idag kom de och satte in vår nya värmepanna. De tog även ut oljebehållaren och oljepannan, och vips fick vi nu jättemycket plats i källaren-.De är inte riktigt klara än, kommer väl tillbaka imorgon. Vi har fått lite fesjummet vatten och elementen har kommit igång lite, så vi behöver inte frysa så mycket inatt som jag trodde vi skulle.
Imorgon ska jag åka och lämna båda mina katter på kastration, det känns både skönt men också lite svårt, eftersom vi från början ju hade tänkt oss en rasren kull på Bella. Men det är ganska mycket man ska kolla upp innan man ska para Main Coon katter, bl.a höfter, och det har vi inte lust med, och med tanke på att Bella inte är så förtjust i sin Skrållan nu så känns det fel att ta ungar igen. Tana kommer att kollas också, så imorgonkväll får ni veta hur många det är, hon är redan tjock, så det är definivt mer än 2 tror jag:)
Idag har jag jobbat med Elegido o Albatros i ridhuset för hand. dom var glada, att matte grejar lite med dem äntligen. Nu ska jag försöka komma igång igen, ridhuset är bättre nu i allafall. Jag får väl börja träna Malaga o Maestro också nu, jag har ju tänkt visa dem på Championaet i Skåne i Maj. men först ska det bli avelsvärdering för Malaga, och jag hoppas de kommer hem och gör det här, för jag har aldrig lastat henn, jaag ska träna till Championatet, men kanske jag inte hinner färdigt till avelsvärderingen som är i början av april.
Jag har inte bestämt än om jag ska visa någon av de äldre hingstarna, men en av dom blir det nog.