The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

måndag 28 februari 2011

Helgen är över, och idag kommer Lars hem med barnen, så blir det vanliga dagar igen. Jag har haft bra hjälp i stallet ända fram till lördagen, sedan var min hjälp magsjuk på söndagen, och idag är jag ensam.
har dock hunnit med att vara flitig med att städa och rensa undan gamla kläder som skall skänkas bort, så nu är bilen full, och det ska bort idag.
Tana känns dräktig, jag är nästan helt säker. Men jag ska iallafall göra ultralju för att veta hur många det minst blir, jag har ju ganska många tingade, så det är ju kul att kunna meddela alla det.
Så denna måndag går åt till att mocka en massa och att handla mat och slänga kläderna i UFF containrar.
Ha det gott

fredag 25 februari 2011

Så var det fredag igen.
hingstarna fick lösgaloppera i ridhuset igår, och gissa om det var populärt. Dom brallade och busade och tyckte det var underbart, tur man inte satt på:)
Äntligen, har någon insett vad jag håller på med ,, här är ett uttdrag- citat från ett mail från en dressyrkvinna som bor i Texas!!!!!!!!!

"Jag har tagit en titt pa din hemsida och sag den lilla marren som ar PRE/SWBL och tyckte att det var en intressant avkomma. Du verkar fantastiskt duktig som uppfodare och jag gillar ditt initiativ och moderna tankande med den har korsningen...."


Tack för dom orden, det värmer minsann.:) Svenska dressyrryttare är lite långsamma att greppa sådant här nytt i aveln , och kanske också lite för försiktiga. Men med Fuego i bakhuvudet och hans fantastiska framfart, så kanske Svenska dressyr ryttare vågar sig på PRE eller målinriktade PREkorsningar. Pre kan verkligen förhöja halvblodsaveln, med sin lätthet, sitt temperament och sin förmåga till samling.
Här kommer en film som är ihopklippt av ngn, med Totilas och Fuego. Man kanväl säga att Fuego kunde lika gärna vunnit, han rör sig definitift inte sämre än Totilas

torsdag 24 februari 2011

Bitande kallt


Det blir ett himla tjat om vädret, med det styr ju lite mitt liv iallafall. Ridhusbotten är stenhård- frusen. Man vill ju inte salta, för det är inte bra för hovar och tassar. Så rida inne är inte mycket idé. Och hästarna är väl på tårna nu , när de inte kan röra sig i hagarna heller. Uteritt kan det knappt bli då alla våra skogsvägar nu är förstörda av skogsmaskiner, så, vi har ingenstans att rida. Jag går i ide. jag som kom igång så bra innan, när det var snö och man kunde rida på fälten iallafall, Nä, nu vill jag ( som alla andra) att våren ska komma.
Vi har börjat släppa ut våran lilla kattunge, Skrållan, i trädgården nu, och det är uppskattat. Hon har för första gången löpt, och det ganska tidigt,(5månader). Så nästa vecka ska hon kastreras, och jag tror vi tar hennes mamma då också. Jag orkar inte med en kull ungar till, och Bella är väldigt irriterad på Skrållan nu. Här är lite bilder på vårt "lodjur"



Jag Såg det här klippet och måste visa er, vänskap mellan en tjur och en häst. Den är alltså inte läskig, inget blodvite uppstår, de är verkligen kompisar, och leker. Se hela filmen, den är fantastisk.

tisdag 22 februari 2011

Igår hade hjälp i stallet av 2 st. Det gick snabbt då vill jag lova.Sedan kom Lone för att hämta Vistoso.
Hundarna fick en härlig långpromenad på eftermiddagen.
Idag har jag haft hjälp av dottern Elin, hon var riktigt duktig fast hon inte varit istallet på väldigt länge. Sedan kom svärmor och städae annexet , vi har haft mus invadering där tyvärr.

Om någon undrar vad det finns för mening att träna dressyr, mer än för uppvisning så kommer här ett klipp på Doma Vaquera som är mkt utbrett i spanien. Här går det inte att sitta på en tungriden häst som hänger i handen, titta och njut

lördag 19 februari 2011

Sitter framför tv:n och kollar på Gaygalan- Vilken underhållning!!!!!!!!!! September är riktigt bra. Innan var det Melodifestivalen, och mina favoriter gick direkt till final. Första gången denna veckan som jag inte somnat framför TV:n....
Full rulle i veckan. Det har blivit varannandags ridning och träning vid hand med Vistoso. Blåsigt och Kallt har det varit, men idag var en härlig dag med strålande sol. Hundarna fick en härlig promenad i det vackra vädret.
Nu har barnen sportlov. Ebba o Julia ska följa med Lars till Portugal, Lars har elever från Danmark som ska tävla i Sunshine tour där. De åker på måndag morgon. Kvar är jag. Lars tycker att jag ska ta en tur till Spanien på semester sen, är det ngn som vill följa med?
Nu är snart galan slut, och jag ska ut och natta hästar o rasta hundar
Ha det bra gott folk till nästa gång

måndag 14 februari 2011

Dagen började med att rörläggaren kom för att laga lite rör som frusit sönder i stallet. Så nu hoppas jag att det inte blir så kallt igen, så att det fryser igen.
idag ska de komma och gräva för vår jordvärme, och det är i stonas hage så det får helt enkelt gå ihop med ponnyera nu tills det blir klart, trodde bara de skulle gräva en liten ränna, men oj vad fel jag hade, titta på fotona.
Jag har varit flitig med hästarna idag. Vistoso blev tömkörd, Albatros riden och Elegido tömkörd:)


Nu har jag fått de resultat som Inca har från utställning och hon har följande titlar:
Polish Junior Champion, Polish Champion, Club Winner 2009, 2010
och här är några nya bilder på henne



söndag 13 februari 2011

Solig men kall helg

Kylan kom tillbaks, men nu är det ju inte geggigt iallafall. Hästar o Hundar håller sig rena:)
I går kom Lone och lämnade sin PRE Vistoso hos mig, för de åkte på härlig semester för en vecka.
han var så lugn och fin när han kom, och är jätte lugn i stall o hage, trots att det är nytt ställe. Super renlig i boxen ochså, så det var ett sant nöje att få ha hand om honom en vecka.
Igår fick jag reda på att Hot Pot´s Inca är höftledsröntgad, med samma utmärkta resultat som de andra i den kullen- A- höfter:)
Hon har ställts ut och är Champion , väntar på att få reda på vilken sorts Champion hon blivit, så det återkommer jag med.

Det är nu bestämt att hon ska paras, med inte mindre än den Tysklandsbaserade Fina hanen
Multi-Champion och WW-10 Napathi Ataho
Det blir en mycket spännande kombination.

fredag 11 februari 2011

Så är det Fredag igen.....

Veckorna går för fort tycker jag, och jag får inget gjort. Hästarna har fått vara på sparlåga hela veckan tyvärr, pga en massa saker, bla strömavbrottet i tisdags pga stormen , Och Lars har varit borta 2 av dagarna, och då får ju jag mer att göra, och krafterna tar slut. Efter 14.00 på dagarna kan jag inte rida eftersom barnen kommer i olika omgångar och ska hämtas vid tåg eller buss och sen ska hästar in , hundar ut, hästar mat, barn ska ha mat (ja, jag också förståss) och vissa dgr är det aktiviteter.
Jag måste få sålt lite hästar. Det är i första hand Elegido och Penny, och så funderar jag på att sälja Albatros faktiskt. jag har ju hans son, Maestro som ser MYCKET lovande ut, Så då behåller jag honom.
Nu har vi ingen snö kvar iallafall, och ingen is, men nu är det VÄLDIGT blött. Det har regnat oavbrutet nästan i 2 dgr. Det står så mycket vatten att det kommer upp i ridhuset, det har aldrig hänt förut.
Jag har anmält Donna till Malmöutställningen och jag ska anmäla t Hässleholm. I Hässleholm är det samma domare som dömde Tana till BIR och Svensk Vinnare i Malmö, nu är ju Donna ganska olik Tana, så vi får se hur det går.
Hundsport har ju kommit, med rasspecial om Gos d´Atura Catalá och vi får hoppas att det ger ett lagom stort intresse för rasen. Jag var med på ett hörn där och svarade på frågor med en bild på mig och hundarna, var riktigt nöjd med det faktiskt:)

Imorse kom dom och gjorde kabelvisning här, vi ska nämligen lägga jordvärme, så nu ska det bli slut på dyra oljeräkningar. de ska nog börja nästa vecka, så då får vi möblera om i hagarna lite en period.
Nu ska jag ta ut Albatros i ridhuset, fast där är väldig geggigt nu av allt vatten som stigit.
Ha en fortsatt trevlig fredag:)

tisdag 8 februari 2011

Strömavbrott.

Hot Pot´s Indiano

Vaknade imorse och upptäckte att strömmen var borta. Det var bara att leta fram en väldig massa ljusstakar. När väl alla kommit till skolan så började stalltjänst, som ju blev i halvmörker. Sånt här kan verkligen knäcka mig. Efter att inte varken fått Te till frukost och inget 11- kaffe insåg jag att jag MÅSTE åka till macken i Eslöv. Så det gjorde jag, och köpte en kopp Latte. MMMM.. vad gott Efter som strömmen inte kommit på kl 14 och de sa på elverket att den skulle först komma kl 20.00 så insåg jag att något måste göras
, hästarna behöver vatten bl.a. jag drog fram vårt reserv elaggregat och stirrade på det- har aldrig använt det nämligen. Fick börja med att leta efter sladdarna som skulle vara till den, och sedan åka och tanka i dunk, men macken hade också avbrott så det blev Eslöv igen. Fick tag på en man som kunde en del om sådnan apparate. Han kom... nu började det bli mörkt. Vi fick konstatera att det var fel kontakter, så nu fick jag åka t eslöv- IGEN- hemma halv 6. Till slut fick vi igång apparaten och hästarna har fått vatten och vi kunde t.om. laga mat. Fast snart är bensinen slut. Hade ju räknat med att strömmen skulle komma 20.00, sedan har de ändrat till 21.30 och nu är kl 21.50 Bäst att gå ut o ge hästarna mat innan bensinen tar slut.
Men först en presentation av ÅRETS UTSTÄLLNINGSGOS 2011
SE UCH, DK UCH KBHV-10 C.I.B Hot Pot´s Indiano han blev även 3:a i tävlingen om ÅRETS GOS TOTALT. Stort Grattis till Linn och Roffe.


Godnatt

söndag 6 februari 2011

Dagen började i rätt tid idag. Stallet klart när valpspekulanterna kom. Trevlig familj, som haft Briard innan. Sedan var det Handlerkurs på eftermiddagen. Donna börjar bli riktigt duktig, och jag börjar få kontroll på mig själv, som ju är viktigt när man ska visa hund, och häst också för den delen.
Jag tog lite kort igår på översvämningen här så jag lägger in dem här. Men idag hade det nästan torkat upp som tur var. Den här översvämningen blev under natten , och 1 dygn senare är den nästan som bortblåst. Tur:

lördag 5 februari 2011

Vilken början...

Jag flög med en faslig fart ur sängen idag,,,,,när jag vaknade och upptäckte att väckarklockan inte hade ringt och nu var klockan 08.15 istället för 06.30 då jag egentligen skulle gå upp. hade ju ett fullspäckat schema idag fram till jag skulle åka på kurs kl 12.30. Så oj vilken fart jag fick. Först ut och fodra, då ringde de som skulle ha getterna, att nu åker de hemifrån. Då det regnat mycket på natten så fasade jag för översvämningar där gettrna bodde, så jag rusade dit för att upptäcka.. översvämning. Fick bygga en bro av pallar som den enaa vågade gå på , den andra fick jag BÄRA!!!!!!!!!!!!!. Ställde de i en ponnybox tills köparna kom.
När hästarna ätit frukost- ja, jag hann ju inte äta frukost- så var det bara att släppa ut de 14 som skulle ut, det tar en timme, sedan kom de som skulle hämta Tot. Ebba var nog lite ledsen över att han skulle åka.
Konstaterade sedan att jag faktiskt inte hann mocka en enda box innan jag skulle på kursen.
Kursen gick bra, och när jag kom hem hade jag haft hjälp i stallet och alla boxarna var mockade och hästarna inne och hö framlagt. Det var bara att beställa Pizza och sätta sig framför TV:n och kolla melodifestivalen. De 2 låtar jag ville ha till final- Gick till final. Jippi

fredag 4 februari 2011

I helgen är det åter dags för en kurs för Gerard O´Shea. Det var så kul förra gången , så när jag såg att Nordskånska kennelklubben skulle ha kurs så var jag tvungen att anmäla mig. Milton ska också vara där, de går på f.m och jag på e.m.
Det kommer bli full rulle i helgen förutom det, Jag satte in en annons på Blocket om våra getter. Och 1 timme efter så var de sålda. visste inte att det var så många som ville ha getter. Har fått flera svar både på mail o telefon. Så de åker imorgon f.m
Sedan kommer några vänner till oss som ska ta hand om barnens gamla ponny, Tot. och på söndag kommer en familj som är valpintresserad, och ska hälsa på Tana och Donna.
Idag var det shamponering av både Donna och Tana. Tana hade en inte så angenäm doft, för jag har varit iväg på 3 parningar med henne, så nu hoppas jag på valpar i slutet av mars.
Ha en skön helg!