The Ejheden Family in Flyinge

Välkommen till min blogg. det är inlägg från 2010 och framåt, då hade jag hästar också, Pura Raza Espanola. Jag har inte bloggat på väldigt länge nu (2020) men har en kennelhemsida som ni hittar länk till här bredvid.
Här kan ni läsa om mig i min vardag med mina hundar.Jag har haft uppfödning av Gos d´Atura Catalá som är en Katalansk Vallhund, och nu har jag uppfödning av Yorkshireterrier , en ras som har funnits i mitt hjärta sedan jag var 15 år. Lite om annat som händer kommer också finnas med, hoppas ni får en trevlig stund här.

söndag 30 januari 2011

En hel vecka har gått.

Ber om ursäkt, men tiden räcker inte till, nu när vi inte har hjälp i stallet.
Hästarna har gått super bra i veckan, så i går kom min kära vän Lone med videokameran i högsta beredskap. Jag körde Elegido till Billinges ridhus för att nu skulle det filmas. Och han gick riktigt bra. Det blev en film, som ni kan se här. När jag ridit klart erbjöd jag Lone att prova honom, det är nyttigt för Elegido med olika ryttare, och jag tyckte det skulle vara intressant att se ngn som är van vid spanska hästar, som rider honom. Och jag blev så glad, när jag såg att Lone fann knapparna direkt, och Elegido trivdes.
Idag var det dags att besöka hanhunden med Tana. Och det gick bra med en ordentlig parning. Ska dit på tisdag igen.


måndag 24 januari 2011

Oj, stort glapp...

mellan bloggandet alltstå. Fullt upp har jag haft. Ridit flitigt, fast på lördagen och söndagen fick de faktiskt vila. Fick avsätta en eftermiddag till att plocka bort julen, men nu är det gjort, skönt! I lördags åkte jag och min väninna och hälsade på en av mina uppfödningar. jag har inte sett hästen sedan hon var föl, och nu är hon 3 år. Oj vad tiden går fort. Bailarina F som hon heter har växt upp till en mycket rastypisk PRE, och hon ska nu avelsvärderas i vår. Det ska även Perla F göra . Kul!

Bailarina F

Sedan åkte vi och hälsade på hos Fabelgården, som äger Delfinus. Vi träffade Delfinus hittills enda avkomma, ett sött sto med en originell färg på manen.
Nu har vårt lilla badrum äntligen blivit färdigt, så nu ska vi ge oss på nästa , som är lite större,
Ikväll är det föräldramöte, så jag måste ut o ta in hästarna lite tidigar nu. Men de blir nog glada, för just nu regnar det faktiskt.

onsdag 19 januari 2011

Äntligen!

Ja, nu har Tana börjat att löpa, så nu blir det snart parning. Ska bli jättespännande!

Tana de La Charola

Marengo Drago Canoso

Tog en promenad i skogen idag för att se hur det står till med möjligheten att rida nu när det smält undan. Tyvärr är det ganska isigt, men har man broddar går det bra, men det största problemet är att de avverkar i skogen nu , så våra ridvägar är för tillfället obefintliga. så tyvärr är det bara ridhuset som gäller nu ett tag.
Elegido går så himla bra nu, hans trav blir bara bättre o bättre. Om han inte är såld, innan nästa Championat så ska jag kanske ta och visa honom där, eller iallafall rida ett par dressyrklasser tänkte jag.
Albatros trimmas ordentligt nu. Nu är han 7 år, och ingen bebis längre. Försöker jobba med honom i lite högre form, och då får man ju också fram rörelserna, de typiska spanska, lite bättre. Det är ju en stor kraftfull häst så man får inte traggla för mycket. jag trimmar nästan aldrig någon av mina hästar mer än 30 minuter , sedan blir det uteritt efter det, eller ibland en tur före. Men nu blir det ju svårt när skogen är oridbar. Som "gammal" fälttävlansryttare, så älskar jag konditionsträning ute i skog och mark. Det är väl därför utbildningen av mina hästar tar lite längre tid, men å andra sidan så blir de ju mer hållbara än de som bara tragglas på ridbanan.

tisdag 18 januari 2011

ja, det blev ett glapp i bloggandet. Har mycket att göra nu och rider flitigt varje dag.
Hade en dressyrryttare som spekulant på Elegido. Jag visade han först och han gick som en peng. Gjorde byte och allt:)
Allt gick bra när hon red, och hon tyckte han hade mycket bra trav. I galoppen blev han lite spänd, kvinnan har problem med ryggen, och jag tror att han som är så känslig , kände att hon inte kunde sitta riktigt ner, så han blev lite studsig. Och då gjorde det ont i ryggen, så där sprack det. Hon ska få prova Albatros också en annan dag, men egentligen är han nog för stor för henne, men han är ju mkt lätt att sitta på iallafall.
Så nu söker jag fortfarande köpare t Elegido. En duktig tjej som är van vid känsliga hästar.
Idag är jag ensam hemma, Lars jobbar hela dgn. en jag har ridit mina hästar och nu ska jag ut och mocka.
Väntar på att Tana ska börja löpa, inte en tillstymmelse till det än dock.

torsdag 13 januari 2011

onsdag 12 januari 2011


Nu har det gått ett par dgr sedan sist. Elli har åkt och även hennes 2 hästar har åkt, de blev hämtade av transportör i morse. Igår var en jobbig dag. lars lyckades få igång sin bil som varit insnöad, men han kom inte så lång så jag fick åka och bogsera hem honom, så då fick han ta min bil, fick engagera farmor med barnhämtning i Lund, och själv fick jag ta en promenad och hämta Ebba.
jag har varit flitig med ridningen nu hela tiden. Igår hade jag lite ont om tid så det blev löshoppning för bägge hingstarna.
Idag var det trimning i ridhuset som gällde. Ska visa Elegido för en spekulant nästa vecka, så får vi se hur det går. men han har blivit så långhårig, så jag får försöka hinna klippa honom innan. Maskinen fungerar dåligt, blir varm. så jag får kanske ta halva hästen en dag och andra halvan nästa dag.
Idag fck penny komma ut i stohagen igen. Hon har ju varit m ponnyena nu när hon vants av från mamma Vara. Men nu var det alltså dags, och gissa om alla i hagen blev glada. Här kommer lite bilder.








söndag 9 januari 2011


Elegido i våras

Nu har det varit plusgrader i flera dagar, och t.om. regnat. Det resulterar i glashala vägar. Tur vi har en snäll bonde intill som kommer och sandar åt oss. Det bästa är ju om snön på ridhustaket rasar ner av sig själv nu så man slipper anlita skottare som ju blir en dyr historia.
Nu har plattläggaren kommit tillbaka, så snart kan nog vårt badrum bli klart.
Igår blev det trimning i ridhuset m Albatros, Ska börja introducera enkla byten på honom nu och så småningom riktiga byten.
Elegido blev tömkörd och gick riktigt bra.
Idag blir det ridhuset igen, eftersom det är halt ute

fredag 7 januari 2011


Idag har det varit en skön dag med några plusgrader och strålande sol. åkte iväg med barnen och Elli till en häftig pulkabacke i Frostevallen. Jag har inte skrattat så mycket på länge, fast bara av att titta på, jag hade nämligen hundarna med för de skulle få komma ut på utflykt lite. Tyvärr glömde jag kameran, men den tar jag med nästa gång.
Albatros fick bli tömkörd idag, och jobbade på ordentlig. Blev tom svettig, han som aldrig svettas annars. Skulle behöva klippa honom tror jag.
Ikväll är det TV kväll. lets Dance, ( Helena Lundbäck, hoppryttaren , ska vara med) och Den enfaldige mördaren är det som gäller.
Ha en trevlig fredagkväll




torsdag 6 januari 2011

PENNY LANE

Igår, Trettonafton, fick pållarna vila. Vi skulle nämligen ha gäster på kvällen, så det blev förberedelser för det på dagen.
När man klev upp imorse var det ingen rolig syn, ännu mer snö och blåst på det, Vi fick nog 40 cm idag. Hästhagens Ryttarförening skulle ha "julshow" idag, och jag skulle vara med. men de ringde och sa att det var inställt, pga vädret, vägarna var knappty farbara med trailer..
Istället ägnade jag mig åt stona, och friserade dom. Satte på Malaga täcke för första gången, hon får ha det inne några dagar innan jag vågar släppa ut henne med det.
Har precis avslutat middagen, det blev rester från igår. Toast skagen, lax m parmaskinka. mums.!kan inte se att det är något bra program på TV ikväll, så kanske man kan gå till sängs i tid idag,

tisdag 4 januari 2011

Mildare igen!


Elegancia F

Vad jobbigt med dessa väderomslag, idag var det behagligare igen, och hästarna kom ut lite tidigare i hagarna.
det blev ridhusridning idag, eftersom det blev klampar under hovarna i snön. Albatros var först på tur. Tränade mycket sidvärtsrörelser, och galoppfattningar.
Emellan hästarna fick jag köra ett barn till kompis i Eslöv, och då passade jag på att handla lite mat.
Red Elegido senare på eftermiddagen. Han är min absoluta favorit. Han gick så himla bra, testade 2 byten och dom var klockrena:) red bara 30 minuter, han är ju inte riktigt igång än. Det är lätt att rida för länge på honom för han är så himla kul att rida. Jag får en tår i ögat varje gång jag tänker på att han ska säljas.
men vem vet, det kanske aldrig kommer någon som vill köpa honom, han har ju varit till salu länge nu. nu kommer 2 eller 3 av hans avkommor att visas på championat iår, och det ser jag fram emot, tror att det är det som behövs för någon ska få upp ögonen för honom. Han lämnar mycket trevliga avkommor nämligen.
Jag kom just på att jag glömt lägga in bilder som jag fick precis innan jul, på Elegancia F som är 2 år nu i år och e: Elegido u: Ostentosa. nu kan ni se vilken läckerbit hon har blivit.


måndag 3 januari 2011

Bitande kallt

Ja så var det dags för kyla igen. -15 idag, men strålande vackert. Så det fick bli uteritter med båda grabbarna idag. Härligt i skogen med mycket galopp. Det är lätt att bygga upp konditionen nu på vintern faktiskt. ( på hästarna alltså)
Ikväll ska vi på middag hos Lars föräldrar. det ska bli trevligt.
ha en trevlig kväll.

söndag 2 januari 2011


Igår hade vi faktiskt plusgrader, så det droppade lite från taken, givetvis frös det sedan så nu är det isgata ute. Men med broddar kan man rida ändå, och det är bara där det är plogat som det är is.
Så faktiskt har jag hunnit med att rida både Elegido och Albatros idag. Elegido fick först en runda i ridhuset, sedan en skritt tur i den djupa snön på fältet. Albatros fick jobba i ridhuset idag, för jag har mest ridit ut han nu i den härliga snön. Hade tänkt att skritta ut på honom också men det räckte inte tiden till för Jag skulle hämta Elli vid tåget. Och det gör jag så gärna.
Tyvärr ( för vår del) så har Ellie fått jobb på ridskola uppe i sina trakter, så hon kommer inte, till vår stora besvikelse, bo kvar här hos oss. Men vi hoppas att Elli vill komma ner och ha lite ridläger här framåt sommaren.
Nu är det dags för fodring, så jag ska ge mig ut i stallet. Lars har åkt till Bornholm med ponnyspekulanter, så han kommer inte hem ikväll.
Ha en trevlig söndagkväll, Gott folk:)

lördag 1 januari 2011

Sverige finns på kartan!


Ja, mina vänner, nu kan man väl säga att Sverige har fått ett erkännande som ett bra P-R.E land. I ANCCE´s senaste tidning som går ut till alla medlemmar i världen, så är ingen mindre än Delfinus på första sidan. WOW! Delfinus som ägs av Fabelgårdens PRE här i Skåne, blev ju Champion både i Danmark och i Sverige i år. han är också den hingst som ska få bli far till Varas nästa föl, då deras stamtavlor går hand i hand på ett mycket spännande sätt.
Den här första dagen på året har gått i slappt tecken, hästarna kom ut sent och jag har inte ridit.
Men snart börjar vi på allvar (hoppas jag)
Hittade lite fina naturbilder som jag tagit, vad tycks.